Laser lassen

4 belangrijke voordelen van laserlassen in differentiëlen in de automobielsector

4 belangrijke voordelen van laserlassen in differentiëlen in de automobielsector | Laserchina

De auto-industrie evolueert voortdurend, met een sterke focus op het verbeteren van de efficiëntie en het verlagen van de kosten. Eén gebied waar aanzienlijke verbeteringen worden ervaren, is de assemblage van differentiëlen, waarbij traditionele boutverbindingen worden vervangen door laserlastechnologie. In deze blogpost worden de vier belangrijkste voordelen onderzocht van het gebruik van laserlasmachines bij de productie van differentiëlen in de automobielsector, een belangrijk onderdeel van zowel traditionele als nieuwe energievoertuigen. Door deze geavanceerde techniek te integreren, willen bedrijven LASERCHINA zetten nieuwe normen in de automobielindustrie.

Gewichtsreductie en compacte structuur

De traditionele methode waarbij bouten worden gebruikt om de differentiële tandwielkasten met elkaar te verbinden, voegt aanzienlijk gewicht toe vanwege de noodzaak van gaten met schroefdraad en dikkere wanden op deze punten. Laserlassen elimineert de noodzaak voor bouten, waardoor een dunner en lichter ontwerp mogelijk is. Met laserlassen hebben ingenieurs een gewichtsreductie van ongeveer 15% in het verschil bereikt, wat resulteert in een compactere structuur. Dit is vooral gunstig voor de integratievereisten van de elektrische aandrijfsystemen van nieuwe energievoertuigen, waar ruimte en gewicht van groot belang zijn.

4 belangrijke voordelen van laserlassen in differentiëlen in de automobielsector | Laserchina

Kostenbesparingen op materialen en installatie

Door over te stappen op een laserlasproces kunnen de materiaal- en installatiekosten van verschillen met ongeveer 20% worden verlaagd. De dure bouten en de processen van boren en draadsnijden zijn niet langer nodig, waardoor zowel materiaal- als arbeidskosten worden bespaard. Hoewel laserlassen extra kosten met zich meebrengt, zijn de totale kosten aanzienlijk lager als het op grote schaal wordt geïmplementeerd met volledige automatisering. Deze kosteneffectiviteit is een aanzienlijk voordeel voor autofabrikanten die de efficiëntie van hun productielijnen willen maximaliseren.

4 belangrijke voordelen van laserlassen in differentiëlen in de automobielsector | Laserchina

Verbeterde tandwielprecisie met laserlassen

Precisie is van cruciaal belang bij de productie van differentiële tandwielen, en laserlassen biedt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van boutverbindingen. Bij laserlassen worden de belangrijkste reductietandwielen en het differentieel tot één geheel gelast, dat vervolgens nauwkeurig wordt geslepen tot de vereiste nauwkeurigheid, zonder kans op montagefouten. ingenieurs hebben vastgesteld dat de precisie van lasergelaste tandwielen consistent een niveau bereikt dat 2 graden hoger ligt dan die van geschroefde assemblages, waardoor superieure prestaties van het eindproduct worden gegarandeerd.

NVH-prestaties en ruisonderdrukking

Lawaai, trillingen en hardheid (NVH) zijn kritische factoren voor de kwaliteit van voertuigen. Lasergelaste differentiëlen laten een vermindering van 2dB zien in het tandwielgeluid vergeleken met geschroefde differentiëlen, wat vooral belangrijk is voor nieuwe energievoertuigen met hogere NVH-normen. De verhoogde versnellingsprecisie die wordt bereikt door laserlassen draagt ​​bij aan deze geluidsreductie, waardoor een stillere en soepelere rit ontstaat. 's gevorderd laser lasmachine technologie speelt een cruciale rol bij het voldoen aan en overtreffen van deze strenge NVH-eisen.

Conclusie

De integratie van laserlastechnologie in de productie van auto-differentiëlen vormt een overtuigend argument voor de toekomst van de auto-assemblage. Met voordelen zoals gewichtsvermindering, kostenbesparingen, verbeterde precisie en verbeterde NVH-prestaties is het duidelijk waarom marktleiders deze aanpak omarmen. Naarmate laserlasmachines zich blijven ontwikkelen, zullen ze ongetwijfeld een industriestandaard worden en verdere vooruitgang in het ontwerp en de productie van auto's stimuleren.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *