Laser markering

Keramische markering met geavanceerde lasertechnologie

Keramische markering met geavanceerde lasertechnologie | Laserchina

Keramiek is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in de industrie, het dagelijks leven en de kunsten, en staat bekend om zijn hoge hardheid, slijtvastheid, hoge temperatuurtolerantie en corrosieweerstand. Om aan verschillende eisen te voldoen, moeten de oppervlakken van keramische producten vaak worden gemarkeerd om productinformatie, merkidentificatie of decoratieve patronen weer te geven. Traditionele markeermethoden brengen echter uitdagingen met zich mee vanwege de unieke eigenschappen van keramiek. Dit bericht onderzoekt de innovatieve oplossingen die UV-lasermarkeertechnologie biedt, met name die welke zijn ontwikkeld door LASERCHINA, biedt aan om deze uitdagingen te overwinnen.

Uitdagingen bij het markeren van keramische oppervlakken

Keramische materialen absorberen laserlicht niet goed, wat kan resulteren in aanzienlijke diffuse reflectie of zelfs bijna totale reflectie, waardoor lasermarkering moeilijk wordt. De hoge hardheid, brosheid en lage thermische geleidbaarheid van keramiek verhogen ook het risico op barsten, afbrokkelen of vervorming tijdens het markeerproces. Bovendien is keramiek verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor verschillende verwerkingsmethoden nodig zijn om aan de uiteenlopende markeerbehoeften en gewenste effecten te voldoen.

De voordelen van UV-lasermarkeermachines

Ondanks deze uitdagingen heeft de vooruitgang in de UV-lasertechnologie ervoor gezorgd dat dit de voorkeur geniet voor de meeste keramische markeertoepassingen. ingenieurs hebben aangetoond dat UV-lasermarkeermachines heldere, contrastrijke markeringen produceren met uitzonderlijke efficiëntie. Deze contactloze verwerkingsmethode zorgt voor precisie zonder vervuilende of schadelijke stoffen te genereren, waardoor het een veilige en milieuvriendelijke optie is.

Een revolutie in keramische markering met UV-lasertechnologie

Krachtige UV-gepulseerde solid-state lasermarkeermachine: het nieuwe gezicht van keramische markering

LASERCHINA's krachtige, zeer stabiele en uiterst nauwkeurige UV-halfgeleidergepompte gepulseerde solid-state lasermarkeermachines bieden aanzienlijke voordelen bij het markeren van keramiek. Ze beschikken over een superieure straalkwaliteit (M²<1.2) en onberispelijke spotkarakteristieken (spotcirculariteit >90%), waardoor markeringen met hoge precisie, hoge resolutie en hoog contrast mogelijk zijn, geschikt voor complexe, ingewikkelde en esthetisch aantrekkelijke patronen op keramiek van verschillende soorten. kleuren en vormen, zonder dat er voor- of nabewerking nodig is.

Minimale hitte-impact voor keramische integriteit

Met korte pulsduur (<25ns@50k) creëren de machines een minimale door hitte beïnvloede zone, waardoor veel voorkomende problemen zoals scheuren, afbrokkelen of vervorming worden voorkomen, waardoor de oorspronkelijke textuur en schoonheid van het keramiek behouden blijft.

Verbeterde kracht en efficiëntie voor kostenbesparingen

Het hoge vermogen (tot 20 W) van de lasermarkeermachine biedt verhoogde verwerkingsmogelijkheden, terwijl de productie-efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd.

Conclusie

LASERCHINA's inzet voor innovatie in lasertechnologie heeft de basis gelegd voor de UV-lasermarkeermachine als industriebenchmark voor keramische markering. Uitgerust met unieke Q-switching-besturingstechnologie en een gespecialiseerd “Laser Power Control System”, ontwikkeld door ingenieurs, bieden deze machines aanpassingsvermogen voor verschillende lasertoepassingen en precisiecontrole. Het compacte, geïntegreerde ontwerp verlaagt de kosten nog verder, terwijl hoge normen op het gebied van productie, componentkwaliteit en assemblageprecisie worden gehandhaafd. Met 16 jaar toegewijd vakmanschap is het uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van industriële solid-state laserproductie en biedt het ongeëvenaarde technologie en service op het gebied van lasermarkeren.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *