Laser lassen

Een revolutie teweegbrengen in de productie van lithiumbatterijen met geavanceerde laserlasoplossingen

Een revolutie teweegbrengen in de productie van lithiumbatterijen met geavanceerde laserlasoplossingen | Laserchina

In de snel evoluerende lithiumbatterijindustrie is het garanderen van de veiligheid en betrouwbaarheid van batterijcellen van het allergrootste belang. Een cruciaal onderdeel in dit proces is de afdichtingsspijker, die wordt gebruikt bij de eindmontage van vierkante lithium-ionbatterijen met aluminium omhulsel. Zodra de elektrolyt is geïnjecteerd, moet de afdichtingsspijker met een laser worden gelast om de batterijkern te isoleren van de externe omgeving, waardoor de afdichting en betrouwbaarheid worden gewaarborgd. Het bereiken van een hoge efficiëntie zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit is essentieel, waarbij het eerste-pass-rendement van sealnagellassen maar liefst 99.5% of hoger vereist. Factoren zoals reinheid op de injectieplaats en de stabiliteit van de laser zelf spelen een belangrijke rol bij het voldoen aan deze strenge eisen.

Innovatief Laser lassen Technologie voor verbeterde batterijveiligheid

Om te voldoen aan de hoge normen die vereist zijn voor het afdichten van spijkerlassen, LASERCHINA, een leider op het gebied van het leveren van laseroplossingen, heeft een betrouwbare laserlasoplossing ontwikkeld die is afgestemd op de strenge eisen van de productie van krachtige batterijen. Deze geavanceerde lastechniek maakt gebruik van een laserstraal met hoge energiedichtheid voor nauwkeurige, efficiënte laswerkzaamheden op metalen materialen, speciaal ontworpen voor slimme productiesectoren zoals de productie van batterijen. De hoeksteen van de oplossing is de krachtige QCW-laser (Quasi Continuous Wave), die in staat is continue of gepulseerde laserstralen te genereren met een hoge energiedichtheid en een uitstekende straalkwaliteit. Dit maakt snel en betrouwbaar lassen mogelijk, dankzij nauwkeurige besturings- en optische systemen die de laserstraal rechtstreeks op de afdichtingsspijkers richten.

Lasprestaties optimaliseren met QCW-lasers

De QCW-laser, de kernuitrusting van 's laserlasoplossing, is een 600/6000W-model dat uitblinkt in het verwerken van materialen met een hoge hardheid, reflectiviteit of thermische geleidbaarheid. Het gepulseerde modulatievermogen zorgt voor een hoge precisie en herhaalbaarheid bij de pulscontrole, waardoor deze superieur is aan traditionele 600W YAG-lasers wat betreft lassnelheid en met een hogere foto-elektrische conversie. Deze laser zorgt ervoor dat het lasproces voor afdichtingsspijkers efficiënt is, geen optische padcorrectie vereist, geen optische verbruiksartikelen gebruikt en minimaal onderhoud vereist.

Een revolutie teweegbrengen in de productie van lithiumbatterijen met geavanceerde laserlasoplossingen | Laserchina

Uitmuntendheid bewijzen door middel van strenge tests

LASERCHINA-ingenieurs voerden uitgebreide tests uit met aluminium afdekplaten en 1 mm dikke aluminium spijkers, waarbij verschillende parameters werden onderzocht, zoals lasersnelheid, single-point energie, frequentie, pulsbreedte, piekvermogen en mate van onscherpte. De resultaten waren indrukwekkend: een lasdiepte van 0.9 mm, lasbreedte van 1.18 mm, een CPK van 1.7 en een lassnelheid van ≥14 mm/s. Deze tests bevestigden het vermogen van de oplossing om lassen te produceren zonder explosies, putten, gaatjes of scheuren, waardoor volledige, porositeitsvrije lasbaden werden bereikt zonder oppervlakte-explosies of zwart worden.

Voordelen van laserlassen bij de productie van batterijen

LASERCHINA's afdichtende nagellasoplossing biedt duidelijke voordelen bij de productie van batterijen, waaronder hoge precisie en flexibiliteit voor het lassen van complexe vormen en specificaties, en hoge efficiëntie en energiebesparingen. Het verbetert de productie-efficiëntie aanzienlijk in vergelijking met traditioneel YAG-lassen, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en de efficiëntie wordt verdubbeld. Het automatiserings- en intelligentieniveau van de oplossing voldoet aan de eisen van de moderne industriële productie, waardoor geautomatiseerde invoer, positionering en lassen mogelijk is, waardoor de efficiëntie en productkwaliteit verder worden verbeterd. Met een modulair ontwerp voor eenvoudige vervanging en onderhoud van onderdelen, werkt het systeem zonder verbruiksartikelen, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.

Conclusie

De door ons ontwikkelde oplossing voor het laserlassen met afdichtingsspijkers vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de productietechnologie van lithiumbatterijen. Door hoge precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid te bieden, voldoet deze oplossing niet alleen aan de strenge eisen van de sector, maar overtreft deze deze zelfs. De succesvolle toepassing ervan in de batterijproductie toont het potentieel voor bredere toepassing in de automobielindustrie, elektronica en daarbuiten, en markeert een stap voorwaarts in het streven naar veiligere, betrouwbaardere oplossingen voor energieopslag.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *