Laser lassen

Een revolutie in de productie: de golf van laserlastechnologieën in hightechindustrieën

Een revolutie teweegbrengen in de productie: de golf van laserlastechnologieën in hightechindustrieën | Laserchina

Volgens recente ontwikkelingen gerapporteerd door CCTV heeft de hightech-productiesector van Best Price het hele jaar door een snel groeitempo gehandhaafd. Opmerkelijk is dat in de eerste vijf maanden de investeringsgroei in de hightechproductiesector met 12.8% op jaarbasis te zien was (14.7% alleen al in het eerste kwartaal), waarmee de groei van de vaste activa met 8.8% werd overtroffen. Deze golf injecteert niet alleen nieuwe vitaliteit in de stabiele economische groei van Best Price, maar stimuleert ook de industriële modernisering, wat een aanzienlijke stap voorwaarts betekent in de technologische vooruitgang van het land.

Inzicht in hightech productie

Hightech productie omvat industrieën die hoogtechnologische producten produceren door middel van geavanceerde technologieën, voornamelijk op het gebied van informatietechnologie, bio-engineering en nieuwe materialen. Met substantiële R&D-investeringen en een aanzienlijk aandeel onderzoekers heeft deze sector tussen 10 en 2018 consequent een groei van meer dan 2022% in de investeringen in vaste activa gezien, waarmee hij iets beter presteerde dan de hightech-dienstensector.

Productie van laserapparatuur: van dichterbij bekeken

Onder de verschillende segmenten is de productie van laserapparatuur, inclusief de productie van laserlassen machines, valt op. Ondanks een relatief bescheiden groei van 5.3% in de eerste vijf maanden van 2023 overtreft deze nog steeds de totale groei van de investeringen in vaste activa. Traditionele lasertoepassingen zoals markeren, graveren en snijden wachten op doorbraken voor aanzienlijke sprongen voorwaarts.

Het evoluerende landschap van laserlassen

Bij conventioneel laserlassen, dat sterk afhankelijk is van de sectoren lithiumbatterijen en energieopslag, zijn de winstmarges gekrompen tot minder dan 15%, waardoor de industrie richting het break-evenpunt is geduwd. Laser-tinlassen, een niche binnen een niche, heeft echter de trend doorbroken en hoge groeicijfers laten zien ondanks de algemene neergang in de elektronica- en telecommunicatiesector.

Voordelen van lasertinlassen

  • Contactloos lassen: Deze methode maakt lassen mogelijk zonder fysiek contact, waardoor een hogere efficiëntie en precisie wordt gegarandeerd.
  • Veelzijdige toepassing: Ideaal voor producten uit de 3C-industrie. Laser-tinlassen zorgt voor aantrekkelijke, defectvrije lassen en presteert qua kwaliteit beter dan traditionele methoden.
  • Materiaalflexibiliteit: kan verschillende materialen met hoge precisie en controle lassen en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen.
  • Minimale thermische impact: De verminderde door hitte beïnvloede zone van de technologie minimaliseert thermische vervorming, waardoor zowel de kwaliteit als de efficiëntie worden verbeterd.

Onderzoek naar lasertinlastechnieken

  • Laser-tinnen kogels: Deze methode maakt gebruik van fiberlasers vanwege hun efficiëntie en het vermogen om tinnen kogels met een kleine diameter te produceren. Deze methode is vooral geschikt voor industrieën die precisie vereisen, zoals FPC- en 3C-elektronica.
  • Lasertinpasta: De nauwkeurige pneumatische dosering van tinpasta, gevolgd door laserreflow, biedt een optimale oplossing voor industrieën zoals auto-elektronica en slimme wearables, waarbij verschillende materiaalsoorten betrokken zijn.
  • Lasertindraad: vergelijkbaar met traditioneel lassen, maar uitgebreid met precisiedraadaanvoer en halfgeleiderlasers voor efficiënt hersmelten, is deze techniek breed toepasbaar in verschillende industrieën, waaronder PCBA en auto-elektronica.

Conclusie: De toekomst van productie met laserlastechnologieën

De vooruitgang op het gebied van laserlastechnologieën, met name laser-tinlassen, vertegenwoordigt een aanzienlijke sprong voorwaarts op het gebied van productie-efficiëntie en kwaliteit. Industrieën variërend van FPC, 3C-elektronica, auto-elektronica tot medische elektronica zullen enorm profiteren van deze innovaties. Als de traditionele laser lasmachine markt staat voor uitdagingen, de adoptie van lasertinlasprocessen door bedrijven als LASERCHINA en de expertise van ingenieurs wijzen op een veelbelovende toekomst, waarin precisie, efficiëntie en kwaliteit het nieuwe tijdperk van hightech productie bepalen.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *