Laserreiniging

Een revolutie teweegbrengen in de stedelijke infrastructuur: de opkomst van pijplaserreinigingstechnologie

Een revolutie teweegbrengen in de stedelijke infrastructuur: de opkomst van pijplaserreinigingstechnologie | Laserchina

Stedelijke nutsnetwerken, vaak de levensaders van steden genoemd, spelen een cruciale rol bij het in stand houden van zowel het dagelijks leven als de economische vitaliteit van stedelijke omgevingen. Deze enorme en ingewikkelde systemen omvatten verschillende sectoren, waaronder watervoorziening, olietransport, gas, elektriciteit, telecommunicatie en industriële dienstverlening. Ondanks hun cruciale functie bij het faciliteren van het leven in de stad en het in stand houden van industriële activiteiten, worden deze netwerken geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen als gevolg van veiligheidsongevallen die jaarlijks resulteren in aanzienlijke menselijke en financiële verliezen, waardoor deze levenslijnen in potentiële bedreigingen veranderen.

Het verborgen gevaar: interne corrosie van leidingen

Ruim 80% van de grote veiligheidsincidenten met betrekking tot nutsnetwerken wordt veroorzaakt door corrosie van de binnenwanden van de leiding. Deze interne corrosie is verraderlijker vergeleken met de meer zichtbare externe roest, die zich van binnenuit ontwikkelt en vaak onopgemerkt blijft totdat het te laat is. Om deze risico's te beperken zijn regelmatige inspecties en anti-corrosiemaatregelen essentieel om de veiligheid en integriteit van deze pijpleidingen te waarborgen.

De beperkingen van traditionele metalen buizen Roest verwijderen

Traditioneel is het verwijderen van externe roest uit metalen leidingen bij onderhoudswerkzaamheden relatief eenvoudig, waarbij handmatig schuren of mechanische roestverwijderingsmethoden een oplossing bieden. Het aanpakken van interne corrosie, vooral in reeds geïnstalleerde of smalle leidingen, vormt echter een aanzienlijke uitdaging. Zelfs wanneer chemische reiniging wordt toegepast, lukt het vaak niet om alle roest- of ijzeroxidelagen grondig te verwijderen. Bovendien kan chemische reiniging de stalen buizen onomkeerbaar beschadigen, waardoor ze ruwer worden of putjes veroorzaken, en dit brengt milieu- en gezondheidsrisico's met zich mee, die in strijd zijn met het huidige milieubeschermingsbeleid.

Laserreiniging: Een groene en efficiënte oplossing

Terwijl industrieën over de hele wereld overschakelen naar koolstofarme en geautomatiseerde processen, is laserreiniging uitgegroeid tot een erkende groene, efficiënte, koolstofarme en automatiseerbare reinigingsmethode. Laserreiniging is vooral dominant in hoogwaardige productiesectoren zoals nieuwe energiebatterijen en PCB-printplaten en sluit aan bij de milieu- en koolstofarme eisen van moderne industriële reiniging.

De prevalentie van draagbare laserreinigingsmachines of machines die integreren met robotarmen voor geautomatiseerde reiniging kent echter nog steeds beperkingen, vooral wat betreft het bereiken van de binnenkant van smalle metalen buizen. Dit is een aanzienlijke barrière geweest voor de toepassing van laserreiniging binnen nutsnetwerken.

Introductie van geautomatiseerde interieurpijpreiniging met 's Innovation

Het doorbreken van de barrières van lasertoepassing in pijp laserreiniging, LASERCHINAheeft, gebruik makend van jarenlange ervaring en technologische voordelen op het gebied van laserreiniging, op innovatieve wijze een laserreinigingsmachine ontwikkeld die reinigings- en anticorrosiefuncties integreert in een intelligente robot. Deze vooruitgang overwint niet alleen de technische uitdagingen van naadloze reiniging op oppervlakken met vrije vormen, maar pakt ook het probleem van miniaturisatie en hoge integratie aan.

LASERCHINA's baanbrekende laserreinigingsmachine, ontworpen voor smalle buizen (diameter 50-600 mm), is bedreven in het aanpakken van interne corrosie en vlekken, waardoor deze toepasbaar is in een breed scala aan nutsnetwerken. Deze geminiaturiseerde intelligente robot kan zich aanpassen aan verschillende buisvormen en soepel door bochten en hoeken navigeren. Uitgerust met tweerichtingscamera's en bestuurd via een slimme app, biedt het duidelijk zicht in leidingen, waardoor verstoppingen, sedimentatie en corrosie snel worden geïdentificeerd. De lasermodule maakt gebruik van exclusieve Serpentine Laser-technologie voor intelligente, vlekvrije reiniging, waardoor verontreinigingen zoals olie, vlekken, roest, coatings en verf effectief worden verwijderd. Bovendien kan de robot na het reinigen anticorrosiecoatings aanbrengen, waarmee een uitgebreide reinigings- en beschermingsoperatie wordt voltooid.

Kenmerken van de laserreinigingstechnologie

  • Hoge automatisering maakt gebruik door één operator mogelijk, met realtime, driedimensionale monitoring en slimme app-bediening.
  • Geschikt voor het reinigen van ronde, ovale en onregelmatig gevormde buizen met hoge snelheid en kwaliteit.
  • Geschikt voor het reinigen van smalle buizen met een diameter van 50 tot 600 mm.
  • Krachtige mobiliteit en stabiliteit, compatibel met verschillende hulpstukken voor aangepaste toepassingen zoals laserreiniging en anticorrosiecoating.

Conclusie

LASERCHINA-ingenieurs hebben een nieuwe standaard gezet op het gebied van het onderhoud van stedelijke nutsvoorzieningen en bieden een oplossing die niet alleen de veiligheid en efficiëntie van de stadslevenslijnen verbetert, maar ook aansluit bij de doelstellingen op het gebied van ecologische duurzaamheid. Door het innovatieve gebruik van laserreinigingstechnologie kunnen steden nu het kritieke probleem van interne corrosie van leidingen aanpakken, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor veiligere, schonere en betrouwbaardere nutsnetwerken.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *