Home - Producten - Optiek en lens - F-theta-lens

Beste F-theta-scanlens | Telecentrische F-theta-lens | 355 nm - 10600 nm

Maak kennis met onze F-theta-scanlens, een veelzijdige optische component die veel wordt gebruikt bij lasermarkeer-, snij-, boor- en etsprocessen. Onze F-theta-scanlens maakt snel en uniform scannen over het gehele gezichtsveld mogelijk, waarbij de vervorming binnen 0.2% wordt beperkt. Onze productlijn voldoet aan de hoogste internationale normen voor geavanceerde lenzen en onderscheidt zich door zijn uitgebreide assortiment, onmiddellijke beschikbaarheid, betrouwbare kwaliteit en zeer concurrerende prijs.

Ons F-theta Scan Lens-assortiment is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

1. F-theta-scanlens met vlak veld:
Onze optisch glazen F-theta-scanlenzen bestrijken een golflengtebereik van 355 nm ultraviolet (UV) tot 10.6 um infrarood en zijn geschikt voor de meeste industriële lasermarkeringen met laag vermogen en andere laserverwerkingstoepassingen op de markt. In vergelijking tot gesmolten silicabieden optische glazen lenzen een grotere scanhoek. Krachtige F-theta-scanlenzen van gesmolten silica hebben een hogere schadedrempel om een ​​hoog laservermogen te weerstaan ​​en een betere thermische stabiliteit om thermische brandpuntsdrift te verminderen. Voor stabiele scherpstelling bij laserverwerkingstoepassingen met hoog vermogen worden op grote schaal gesmolten silica F-theta-scanlenzen met hoog vermogen gebruikt. ZnSe F-theta-scanlenzen zijn ontworpen voor CO2-lasers, gemaakt van zinkselenidekristal, met een golflengte die voornamelijk varieert van 9.3 μm tot 10.6 μm.

2. Telecentrische F-theta-scanlens:
De impacthoek van onze telecentrische F-theta-scanlens wordt strikt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de uitgaande straal onder elke veldhoek vrijwel loodrecht op het werkvlak staat. Dit resulteert in een aanzienlijk verbeterde ronding van het brandpunt, uniformiteit in de xy-richting en loodrechtheid in de z-richting over het gehele laserverwerkingsgebied. Daarom bieden telecentrische F-theta-scanlenzen speciale voordelen bij precisiebewerking en verticaal boren. Optisch glass telecentrische f-theta-scanlenzen zijn geschikt voor laserverwerking met laag vermogen, terwijl telecentrische f-theta-scanlenzen van gesmolten silica een hogere schadedrempel hebben om een ​​hoog laservermogen te weerstaan.

3. Achromatische F-theta-scanlens:
Met een uniek achromatisch ontwerp lijnt onze achromatische F-theta-scanlens het werkende brandpuntsvlak van een 1064 nm laser uit met het zichtbare lichtbrandpuntsvlak dat wordt bewaakt door een CCD-camera, waardoor heldere beeldvorming voor CCD full-field laserverwerking (coaxiaal zicht) mogelijk wordt gemaakt.

2024 Beste F-theta-scanlens Te koop!

Kopen 355-10600nm f-theta-lens rechtstreeks van de beste prijs-fabrikant, met een betaalbare en goedkope prijs.

Alle 4 resultaten tonen

Achromatische F-theta-scanlens

Beoordeeld 0 van 5
Van $399.00 Voor bulkkopers.
 • Zeer concurrerende prijs.
 • OEM / ODM-aanpassing beschikbaar.

F-theta galvoscanlens

Beoordeeld 0 van 5
Van $19.90 Voor bulkkopers.
 • Volledige golflengte van 355 nm tot 10.6um.
 • Volledig brandpuntsafstandbereik van 63 mm tot 1450 mm.
 • Hoogwaardig optisch glas, gesmolten silica en zinkselenidemateriaal.
 • Zeer concurrerende prijs.
 • OEM / ODM-aanpassing beschikbaar.

Telecentrische F-theta Galvo Scan-lens

Beoordeeld 0 van 5
Van $599.00 Voor bulkkopers.
 • Volledige golflengte van 355 nm tot 1940um.
 • Volledig brandpuntsafstandbereik van 32 mm tot 330 mm.
 • Hoogwaardig optisch glas en gesmolten silicamateriaal.
 • Zeer concurrerende prijs.
 • OEM / ODM-aanpassing beschikbaar.

Er worden meer producten geüpload. Neem vooraf contact met ons op voor informatie.

Beoordeeld 0 van 5
Van $9.99 Voor bulkkopers.
Hoewel het product klaar is, is het nog niet naar onze website geüpload. Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op, wij geven u graag meer informatie.

F-theta laserscanlens | Alles wat u moet weten!

Geavanceerde F-theta scan- en focuslens met hoogwaardig optisch glas, gesmolten silica en ZnSe-materialen.

Op het gebied van lasertechnologie staan ​​precisie en efficiëntie voorop. f-theta-lenzen, ook wel scanlenzen of lineaire lenzen genoemd, spelen een cruciale rol bij het bereiken van deze doelstellingen. Deze lenzen zijn ontworpen om een ​​relatie tussen beeldhoogte en scanhoek (y=f*θ) te garanderen en zijn cruciaal voor toepassingen die een uniforme beeldkwaliteit over een vlak vereisen. Deze blogpost gaat dieper in op de kenmerken, typen en selectiecriteria van f-theta-lenzen en biedt inzichten voor zowel professionals als enthousiastelingen in de laserindustrie.

Kenmerken van f-theta-lenzen

F-theta-lenzen beschikken over verschillende onderscheidende kenmerken waardoor ze zich onderscheiden in lasertoepassingen. Ten eerste bieden ze een vlak beeldvlak voor monochromatisch licht, waardoor een consistente beeldkwaliteit met minimale aberraties wordt gegarandeerd. Bovendien bieden ze een lineaire scanmogelijkheid, waarbij een bepaalde afbuigsnelheid van het invallende licht overeenkomt met een vrijwel constante scansnelheid. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen die precisie en uniformiteit vereisen bij laserscanprocessen.

Soorten f-theta-lenzen

De classificatie van f-theta-lenzen kan gebaseerd zijn op het aantal lenselementen dat ze bevatten, zoals configuraties met één element, twee elementen en drie elementen. Over het algemeen zijn lenzen met één element eenvoudiger en kosteneffectiever, vooral bij CO2-lasertoepassingen waar de materiaalkosten hoger zijn. De keuze tussen verschillende typen hangt vaak af van materiaaloverwegingen en de complexiteit van het productieproces. Bovendien zijn f-theta-lenzen beschikbaar voor verschillende golflengten, waaronder 266 nm DUV, 355 nm UV, 450 nm blauw licht, 532 nm groen licht en 1064 nm glasvezel, waarbij de 1064 nm glasvezel- en 10.6um CO2-lenzen tot de meest gebruikte behoren.

De juiste f-theta-lens selecteren: essentiële kennis

Bij het kiezen van een f-thetal-lens zijn verschillende technische parameters cruciaal, waaronder de werkgolflengte, het scanbereik (of brandpuntsafstand) en de diameter van de gefocusseerde vlek. De werkgolflengte wordt bepaald door de laserbron, terwijl het scanbereik wordt beïnvloed door de brandpuntsafstand van de lens. Een essentiële overweging is de gefocusseerde vlekgrootte, die een belangrijke rol speelt in de precisie en effectiviteit van het laserproces. ingenieurs benadrukken het belang van het afstemmen van de lens op de vereisten van de toepassing, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals het scangebied en het materiaal dat wordt verwerkt.

Innovatieve oplossingen voor complexe lasermarkeerbehoeften

Wanneer u te maken krijgt met uitdagingen bij het combineren van markeerprecisie met het bereik, kunnen verschillende benaderingen worden overwogen. Geavanceerde technieken zoals 3D-scansystemen, het gebruik van lenzen met een klein veld in combinatie met XY-platforms, het selecteren van telecentrische lenzen of het kiezen voor UV- of EUV-lasersystemen bieden mogelijke oplossingen. Deze methoden, ontwikkeld en aanbevolen door ingenieurs, stellen gebruikers in staat hoogwaardige lasermarkeerresultaten te bereiken, zelfs in veeleisende toepassingen.

Conclusie: navigeren door de wereld van f-theta-lenzen

De selectie van de juiste f-theta-lens, of het nu voor een laserscanlens of een specifieke toepassing is, is een cruciale beslissing die de uitkomst van laserverwerkingstaken aanzienlijk kan beïnvloeden. Door de kenmerken, typen en selectiecriteria van deze lenzen te begrijpen, kunnen professionals in het veld weloverwogen keuzes maken die de precisie, efficiëntie en kwaliteit van hun werk verbeteren. Terwijl het landschap van de lasertechnologie blijft evolueren, zal het van cruciaal belang zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van f-theta-lenstechnologie om een ​​concurrentievoordeel te behouden.