Laser lassen

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken | Laserchina

Ontdek de fijne kneepjes van composiet laserlassen en ringvormig balkenlassen in deze uitgebreide blogpost. We verdiepen ons in de nuances die deze twee laserlasmachinetechnieken onderscheiden en verkennen hun unieke toepassingen, vooral in de lithiumbatterijsector. Of je nu een professional of een liefhebber bent, dit bericht wordt je aangeboden door LASERCHINA, zal u informeren over hoe deze technologieën processen kunnen innoveren en zich kunnen uitbreiden naar verschillende industrieën.

Verschillen in lichtbron- en optisch padontwerp

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken | Laserchina

De ringvormige straal genereert een ringvormige plek op het werkstuk via een gespecialiseerde optische vezel, die bestaat uit een binnen- en buitengedeelte, die elk verschillende lasermodi uitzenden. De buitenste ring levert een lagere vermogensdichtheid, terwijl het binnenste gedeelte een Gaussiaanse laser met hoge vermogensdichtheid biedt, die beide onafhankelijk kunnen worden aangepast. Ter vergelijking: composietlaserlasmachines maken gebruik van een ontkoppeld extern optisch pad dat vezel- en halfgeleiderlasers combineert via verschillende optische routes, wat resulteert in een hybride straal die bijzonder effectief is op materialen met een hoog reflectievermogen, zoals koper en aluminium.

Toepassingsverschillen tussen ringvormig laserlassen en composietlaserlassen

De ringvormige balk staat bekend om zijn lage spatkarakteristiek, wat essentieel is voor het creëren van een stabiel sleutelgat en lasbad tijdens het laserlasproces. Aan de andere kant beschikt composietlaserlassen over combinatiemogelijkheden van meerdere golflengten, waardoor efficiënt lassen van legeringen met een hoog reflectievermogen mogelijk is, met weinig spatten en een glad lasoppervlak. ingenieurs hebben deze technieken verder verfijnd om de morfologie van het sleutelgat te stabiliseren, waardoor veel voorkomende lasfouten zoals porositeit en spatten aanzienlijk worden verminderd.

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken | Laserchina

Operationele afwijkingen bij laserlastoepassingen

Ringvormige balken bieden een compact en stabiel optisch padontwerp dat ultrasnel lassen mogelijk maakt en kunnen worden aangepast aan verschillende collimatie- en focusseerkoppen. Omgekeerd bieden composietlasers een flexibel systeem dat de focusvlakken en de afstand van twee laserbronnen kan aanpassen, waardoor het geschikt is voor ongelijke diktes, ultradunne overlappingen en legeringen met een hoog reflectievermogen. De thermische impactzone is groter, waardoor een hoger energieverbruik en gladdere afwerkingen mogelijk zijn.

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken | Laserchina

Conclusie

Samenvattend bieden zowel composietlaserlassen als ringvormig straallassen unieke voordelen die kunnen worden benut, afhankelijk van de specifieke vereisten van de lastaak die moet worden uitgevoerd. Het vermogen om de energiedichtheid, straaldiameter en spatten te controleren maakt deze technologieën van onschatbare waarde voor de laserlasmachine-industrie. Terwijl we deze methoden blijven onderzoeken, blijven we voorop lopen op het gebied van lasinnovatie en zorgen we ervoor dat ingenieurs en fabrikanten toegang hebben tot de meest geavanceerde en efficiënte lasoplossingen die beschikbaar zijn. Of het nu gaat om hogesnelheidstoepassingen of om complexe materialen: het begrijpen van deze verschillen is essentieel bij het kiezen van de juiste laserlasaanpak voor uw behoeften.

De verschillen begrijpen tussen composietlaserlassen en ringvormige straallastechnieken | Laserchina

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *