Laser markering

De grondbeginselen van lasermarkeertechnologie voor roestvrij staal begrijpen

De grondbeginselen van lasermarkeertechnologie voor roestvrij staal begrijpen | Laserchina

Lasermarkeertechnologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we materialen graveren, vooral metalen zoals roestvrij staal. Bij deze geavanceerde techniek gaat het niet alleen om het etsen van ontwerpen, maar ook om het toevoegen van een vleugje kleur aan de markeringen. Duik in de wereld van lasergraveren terwijl we de principes achter lasermarkeren op roestvrij staal en kleurenlasermarkeren onderzoeken.

De basisprincipes van lasermarkeren

Lasermarkering op roestvrij staal maakt gebruik van een laserstraal met hoge energiedichtheid om het oppervlak van het werkstuk plaatselijk te bestralen. Hierdoor verdampt het oppervlaktemateriaal snel of verandert het van kleur, waardoor het onderliggende materiaal zichtbaar wordt. Als alternatief kan dit leiden tot chemische en fysische veranderingen in het oppervlaktemateriaal, wat resulteert in zichtbare vlekken. In sommige gevallen ablateert de laserenergie een deel van het materiaal om de gewenste patronen of tekst zichtbaar te maken. Een lasermarkeermachine speelt een cruciale rol in dit geavanceerde proces en zorgt voor precisie en kwaliteit bij de uiteindelijke markering.

Innovaties in kleurenlasermarkering op roestvrij staal

Lasermarkering in kleur op roestvrij staal is een creatief proces waarbij de thermische energie van de laser een oxidelaag vormt op het roestvrijstalen oppervlak. Deze oxidelaag verandert van kleur bij temperatuurschommelingen, wat resulteert in een kleurrijk markeereffect.

LASERCHINA ingenieurs hebben drie sleutelprincipes geïdentificeerd die leiden tot de manifestatie van kleur tijdens het lasermarkeerproces:

Vorming van gekleurde oxiden.

  • Creatie van een kleurloze transparante oxidefilm die interferentiekleuren produceert.
  • Gelijktijdige vorming van zowel gekleurde oxiden als een kleurloze oxidefilm.
  • Aanbevolen apparatuur voor kleurenlasermarkering op roestvrij staal.

Het realiseren van hoogwaardige kleurenlasermarkering op roestvrij staal vereist specifieke apparatuur. beveelt de volgende instellingen aan:

  • Lasertype: de MOPA-laser (Master Oscillator Power Amplifier), bekend om zijn instelbare pulsduur, wordt ten zeerste aanbevolen.
  • Lensselectie: Een veel voorkomende keuze is de F254-lens, die een lasermarkeringsgebied van 170 mm * 170 mm bestrijkt.
  • Roestvrij staalmateriaal: Een iets dikker 304 roestvrij staal heeft de voorkeur omdat dunnere materialen door hitte kunnen vervormen.

Focusmethoden:

  • Voor Q-switched lasers wordt doorgaans een off-focusmethode gebruikt (meestal met een neerwaartse focusverschuiving).
  • Voor lasers met instelbare pulsbreedte van het MOPA-type is een normale focus doorgaans voldoende.

LASERCHINA-ingenieurs bieden een leidraad voor de parameters voor veel voorkomende kleuren die haalbaar zijn met lasers met instelbare pulsbreedte, met name het MOPA-type dat deze kleuren bij de normale focus kan realiseren.

Procesanalyse voor optimale kleurmarkering

De kleurvariatie bij lasermarkeren wordt beïnvloed door factoren zoals een dichte vulafstand, gemiddelde pulsbreedtes en hoge frequentie. Met andere woorden, de kleurverschillen worden voornamelijk beïnvloed door de enkele pulsenergie van de laser en de mate van overlap van de laservlekken op het staal. Een lasermarkeermachine die deze parameters nauwkeurig kan controleren, is essentieel voor het bereiken van een breed scala aan kleuren.

Conclusie

De kunst van het lasermarkeren op roestvrij staal is ingewikkelder geworden met de mogelijkheid om levendige kleuren aan de gravures toe te voegen. Door de onderliggende principes te begrijpen en de juiste apparatuur te gebruiken, zoals een hoogwaardige lasermarkeermachine, kunnen bedrijven hun producten voorzien van duurzame en visueel aantrekkelijke markeringen. blijft innoveren en levert toonaangevend advies en technologie om de beste resultaten op het gebied van lasermarkeren te bereiken. Of het nu om esthetische of functionele doeleinden gaat, de vooruitgang in de lasermarkeertechnologie blijft de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van materiaalgraveren.

CONTACT VOOR LASEROPLOSSINGEN

Met meer dan twee decennia aan laserexpertise en een uitgebreid productassortiment, van individuele componenten tot complete machines, is dit uw ultieme partner voor het voldoen aan al uw lasergerelateerde vereisten.

gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *